Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?;Ik ben in september 2013 mijn Spaanse delicatessen zaak onder de naam Pata Negra gestart. Dit is een traiteur/winkel in kwalitatief goede producten, afkomstig uit Spanje. Denk daarbij aan een groot assortiment van kazen, worsten en verschillende soorten hammen, waaronder de bekende eikeltjesham (Pata Negra). Dit wordt in de winkel gebracht in combinatie met gifts en echte oeroude Spaanse producten zoals wijnen en olijfolie.;Daarnaast maak ik gerechten op locatie en zijn we een traiteur en cateraar. Ook bied ik via een webshop mijn producten aan. Alles is echt van eigen makelij en altijd vers uit eigen keuken. In Helmond en omgeving is er geen dergelijke speciaalzaak terwijl hier wel vraag naar is.;Tot slot organiseer ik in samenwerking met lokale horeca speciale Spaanse avonden compleet aangekleed met muziek, eten en wijn. Kijk ook op Youtube;Naast kwaliteit staan gezond, hygiëne en gastvriendelijkheid centraal.;Feit is dat de laatste maanden steeds meer bezoekers van Pata Negra van buiten Helmond komen. Denk hierbij aan Tilburg, Venlo en Arnhem. Dit geeft aan dat er behoefte is aan een mooie zaak zoals die van mij met originele Spaanse producten. Ook geven onze klanten aan het jammer te vinden dat er geen mogelijkheid is om te lunchen en te eten in onze zaak. Door de verhuizing naar het pand in het centrum is dit wel mogelijk.;Waar wordt de financiering voor aangewend?;De financiering wordt gebruikt om de verhuizing naar een zeer geschikte locatie mogelijk te maken. Het totale bedrag van de verhuizing bedraagt € 85.000.;Wat is uw ervaring in deze branche?;Pata Negra bestaat nu ruim 1,5 jaar. In de huidige vorm doe ik als ondernemer bijna alles zelf. Mijn familie (2 dochters, mijn tante) helpt mij uit als het erg druk is in de zaak. Onderscheidend is het unieke karakter van ons product en de sfeer die mijn winkel en straks lunchroom uitademt. Ook de combinatie van eten en de andere oorspronkelijke Spaanse producten zorgen er voor dat er geen vergelijking bestaat in een grotere regio rondom Helmond.;Het feit dat ik zelf de Spaanse nationaliteit heb en echt alleen maar met originele Spaanse producten werk is onderscheidend. Ik bestel de producten dan ook zelf direct bij Spaanse leveranciers, hier zit geen groothandel of tussenhandel tussen.;Mijn ervaring in het ondernemen is er ook. Ik heb van 2003 t/m 2007 een eigen zaak gehad in de detailhandel (tassen, accessoires e.d.). Ik kom uit een gezin van 6 kinderen en ben de oudste dochter. Volgens de Spaanse traditie draagt de oudste dochter flink bij aan het gezinsleven in de keuken. Daarbij heb ik veel geleerd in het restaurant van mijn ouders in Spanje waar ik meewerkte in de keuken tot mijn 17e. Ook heb ik 7 jaar in een gespecialiseerde viszaak gewerkt waar ik alles geleerd heb over voedselbereiding, hygiëne en versheid van producten.;Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?;De vooruitzichten voor mijn onderneming op de nieuwe locatie zijn zeer goed.;Het pand wat ik ga betrekken ligt op een A-locatie in het centrum van Helmond met de wekelijkse markt om de hoek. Op de huidige locatie vindt te weinig traffic plaats. Ik zit aan de rand van de stad waar geen loop meer is.;De klanten die wel de weg weten te vinden zijn stuk voor stuk tevreden en komen ook altijd terug. Voor mij is daarom de reden duidelijk wat er nodig is om de exploitatie van Pata Negra omhoog te krikken. Het belangrijkste is een betere loop naar mijn zaak. Als mijn potentiële klanten voorbij komen lopen zorg ik er voor dat ze binnen komen en als ze eenmaal binnen zijn geweest, komen ze ook weer terug. Dat weet ik reeds uit ervaring.;De nieuwe locatie is groter waardoor er ruimte is voor een lunchroom binnen. Ook is er ruimte voor een terras zodat men in de mooie zomermaanden buiten kan genieten van authentieke Spaanse tapas. Daarnaast wordt het bestaande assortiment aan Spaanse producten uitgebreid om te voldoen aan de vraag van klanten.;Pata Negra Spaanse Delicatessen staat voor authentiek, kwaliteit en beleving.;Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?;Als eenmanszaak is er niet veel uit te leggen over de organisatiestructuur. Zoals eerder aangegeven doe ik bijna alles zelf. Ik verzorg de winkel, ik kook en bereid de verschillende gerechten. Ik kook op locatie zelf (bij mensen thuis of in geselecteerde restaurants) met Spaanse avonden, ik doe de inkoop, de marketing en adviseer klanten in de winkel.;Wat is globaal het omzetniveau van de onderneming?;In september 2013 is de daadwerkelijke start geweest.;De beoogde omzet in 2015 is 126k. In 2016 is het doel 209k. en in 2017 scoren we 227k.;De maanden met de hoogste omzet liggen aan het eind van het jaar, november en december. Vanwege de feestdagen is mijn winkel dan meer in trek.;Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?;De banken hebben zich steeds verder teruggetrokken op de financieringsmarkt. Zeker in de horecasector zijn de banken niet bereid om bedragen zoals ik deze aanvraag te financieren.;Ik ben met Pata Negra nu bijna 2 jaar op weg. Het gaat steeds beter maar ik zal de slag moeten winnen en daar heb ik het winkelend publiek bij nodig. En daarom is de verhuizing naar de beoogde A-locatie nodig.;Crowdfunding is de nieuwe manier van financieren. Investeerders die met crowdfunding ondernemers verder helpen hebben veel minder met regelgeving van de banken te maken en durven wel achter een ondernemer met een goed verhaal (lees businesscase) te gaan staan. Geldvoorelkaar.nl speelt hier als eerste en grootste crowdfundingplatform een belangrijke rol in.;Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?;Voor een jonge onderneming zoals Pata Negra is, is het lastig om direct eigen vermogen toe te voegen.;Mijn eigen vermogen in de zaak is met 30k t.o.v. het balanstotaal van 105k net geen 30%. Dit is in deze fase niet slecht.;Het doel achter deze investering is om winst te gaan maken. Deze voeg ik dan toe aan het eigen vermogen om zo een betere solvabiliteit te creëren.;Is er voldoende cash flow om aan de verplichtingen te voldoen?;Ja, in mijn uitgebreide ondernemingsplan is ook liquiditeitsbegroting opgenomen. Hieruit blijkt dat er voldoende cash flow in de nieuwe exploitatie zit om aan mijn verplichtingen te voldoen. Ook uiteraard rekening houdende met de toegenomen financieringslasten door de betreffende lening.;De begrote cashflow bedraagt voor 2015 21k, 2016 42k en 2017 55k. Doordat mijn partner een vast inkomen heeft kunnen de prive onttrekkingen aangepast worden. Voor 2015 zal prive 9k bedragen voor 2016 18k en 2017 24k.;De cashflow zal derhalve toereikend zijn om aan de verplichtingen te voldoen.;Zijn er naast deze lening externe partijen die participeren in het verkrijgen van de benodigde middelen?;Er wordt nog een deel van de investering middels lease afgesloten.;Incentive voor investeerders;Voor investeerders tot €500,- bieden wij een eenmalige korting van 10% op het gehele assortiment. Voor investeerders boven de €500,- bieden wij een eenmalige korting van 15% op het gehele assortiment. De korting kan toegepast worden in de winkel en via de webshop.;Voetnoot Geldvoorelkaar.nl: partner van aanvraagster tekent mee voor hoofdelijke aansprakelijkheid.

Ondernemer en overweegt u crowdfunding in te zetten? Laat ons u adviseren of dat voor uw financiering de beste route is.
Projectnaam Pata Negra
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 23-06-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 64.500
Rente 8,50%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Detailhandel
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Groei
Doel van investering Werkkapitaal

Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?;Ik ben in september 2013 mijn Spaanse delicatessen zaak onder de naam Pata Negra gestart. Dit is een traiteur/winkel in kwalitatief goede producten, afkomstig uit Spanje. Denk daarbij aan een groot assortiment van kazen, worsten en verschillende soorten hammen, waaronder de bekende eikeltjesham (Pata Negra). Dit wordt in de winkel gebracht in combinatie met gifts en echte oeroude Spaanse producten zoals wijnen en olijfolie.;Daarnaast maak ik gerechten op locatie en zijn we een traiteur en cateraar. Ook bied ik via een webshop mijn producten aan. Alles is echt van eigen makelij en altijd vers uit eigen keuken. In Helmond en omgeving is er geen dergelijke speciaalzaak terwijl hier wel vraag naar is.;Tot slot organiseer ik in samenwerking met lokale horeca speciale Spaanse avonden compleet aangekleed met muziek, eten en wijn. Kijk ook op Youtube;Naast kwaliteit staan gezond, hygiëne en gastvriendelijkheid centraal.;Feit is dat de laatste maanden steeds meer bezoekers van Pata Negra van buiten Helmond komen. Denk hierbij aan Tilburg, Venlo en Arnhem. Dit geeft aan dat er behoefte is aan een mooie zaak zoals die van mij met originele Spaanse producten. Ook geven onze klanten aan het jammer te vinden dat er geen mogelijkheid is om te lunchen en te eten in onze zaak. Door de verhuizing naar het pand in het centrum is dit wel mogelijk.;Waar wordt de financiering voor aangewend?;De financiering wordt gebruikt om de verhuizing naar een zeer geschikte locatie mogelijk te maken. Het totale bedrag van de verhuizing bedraagt € 85.000.;Wat is uw ervaring in deze branche?;Pata Negra bestaat nu ruim 1,5 jaar. In de huidige vorm doe ik als ondernemer bijna alles zelf. Mijn familie (2 dochters, mijn tante) helpt mij uit als het erg druk is in de zaak. Onderscheidend is het unieke karakter van ons product en de sfeer die mijn winkel en straks lunchroom uitademt. Ook de combinatie van eten en de andere oorspronkelijke Spaanse producten zorgen er voor dat er geen vergelijking bestaat in een grotere regio rondom Helmond.;Het feit dat ik zelf de Spaanse nationaliteit heb en echt alleen maar met originele Spaanse producten werk is onderscheidend. Ik bestel de producten dan ook zelf direct bij Spaanse leveranciers, hier zit geen groothandel of tussenhandel tussen.;Mijn ervaring in het ondernemen is er ook. Ik heb van 2003 t/m 2007 een eigen zaak gehad in de detailhandel (tassen, accessoires e.d.). Ik kom uit een gezin van 6 kinderen en ben de oudste dochter. Volgens de Spaanse traditie draagt de oudste dochter flink bij aan het gezinsleven in de keuken. Daarbij heb ik veel geleerd in het restaurant van mijn ouders in Spanje waar ik meewerkte in de keuken tot mijn 17e. Ook heb ik 7 jaar in een gespecialiseerde viszaak gewerkt waar ik alles geleerd heb over voedselbereiding, hygiëne en versheid van producten.;Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?;De vooruitzichten voor mijn onderneming op de nieuwe locatie zijn zeer goed.;Het pand wat ik ga betrekken ligt op een A-locatie in het centrum van Helmond met de wekelijkse markt om de hoek. Op de huidige locatie vindt te weinig traffic plaats. Ik zit aan de rand van de stad waar geen loop meer is.;De klanten die wel de weg weten te vinden zijn stuk voor stuk tevreden en komen ook altijd terug. Voor mij is daarom de reden duidelijk wat er nodig is om de exploitatie van Pata Negra omhoog te krikken. Het belangrijkste is een betere loop naar mijn zaak. Als mijn potentiële klanten voorbij komen lopen zorg ik er voor dat ze binnen komen en als ze eenmaal binnen zijn geweest, komen ze ook weer terug. Dat weet ik reeds uit ervaring.;De nieuwe locatie is groter waardoor er ruimte is voor een lunchroom binnen. Ook is er ruimte voor een terras zodat men in de mooie zomermaanden buiten kan genieten van authentieke Spaanse tapas. Daarnaast wordt het bestaande assortiment aan Spaanse producten uitgebreid om te voldoen aan de vraag van klanten.;Pata Negra Spaanse Delicatessen staat voor authentiek, kwaliteit en beleving.;Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?;Als eenmanszaak is er niet veel uit te leggen over de organisatiestructuur. Zoals eerder aangegeven doe ik bijna alles zelf. Ik verzorg de winkel, ik kook en bereid de verschillende gerechten. Ik kook op locatie zelf (bij mensen thuis of in geselecteerde restaurants) met Spaanse avonden, ik doe de inkoop, de marketing en adviseer klanten in de winkel.;Wat is globaal het omzetniveau van de onderneming?;In september 2013 is de daadwerkelijke start geweest.;De beoogde omzet in 2015 is 126k. In 2016 is het doel 209k. en in 2017 scoren we 227k.;De maanden met de hoogste omzet liggen aan het eind van het jaar, november en december. Vanwege de feestdagen is mijn winkel dan meer in trek.;Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?;De banken hebben zich steeds verder teruggetrokken op de financieringsmarkt. Zeker in de horecasector zijn de banken niet bereid om bedragen zoals ik deze aanvraag te financieren.;Ik ben met Pata Negra nu bijna 2 jaar op weg. Het gaat steeds beter maar ik zal de slag moeten winnen en daar heb ik het winkelend publiek bij nodig. En daarom is de verhuizing naar de beoogde A-locatie nodig.;Crowdfunding is de nieuwe manier van financieren. Investeerders die met crowdfunding ondernemers verder helpen hebben veel minder met regelgeving van de banken te maken en durven wel achter een ondernemer met een goed verhaal (lees businesscase) te gaan staan. Geldvoorelkaar.nl speelt hier als eerste en grootste crowdfundingplatform een belangrijke rol in.;Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?;Voor een jonge onderneming zoals Pata Negra is, is het lastig om direct eigen vermogen toe te voegen.;Mijn eigen vermogen in de zaak is met 30k t.o.v. het balanstotaal van 105k net geen 30%. Dit is in deze fase niet slecht.;Het doel achter deze investering is om winst te gaan maken. Deze voeg ik dan toe aan het eigen vermogen om zo een betere solvabiliteit te creëren.;Is er voldoende cash flow om aan de verplichtingen te voldoen?;Ja, in mijn uitgebreide ondernemingsplan is ook liquiditeitsbegroting opgenomen. Hieruit blijkt dat er voldoende cash flow in de nieuwe exploitatie zit om aan mijn verplichtingen te voldoen. Ook uiteraard rekening houdende met de toegenomen financieringslasten door de betreffende lening.;De begrote cashflow bedraagt voor 2015 21k, 2016 42k en 2017 55k. Doordat mijn partner een vast inkomen heeft kunnen de prive onttrekkingen aangepast worden. Voor 2015 zal prive 9k bedragen voor 2016 18k en 2017 24k.;De cashflow zal derhalve toereikend zijn om aan de verplichtingen te voldoen.;Zijn er naast deze lening externe partijen die participeren in het verkrijgen van de benodigde middelen?;Er wordt nog een deel van de investering middels lease afgesloten.;Incentive voor investeerders;Voor investeerders tot €500,- bieden wij een eenmalige korting van 10% op het gehele assortiment. Voor investeerders boven de €500,- bieden wij een eenmalige korting van 15% op het gehele assortiment. De korting kan toegepast worden in de winkel en via de webshop.;Voetnoot Geldvoorelkaar.nl: partner van aanvraagster tekent mee voor hoofdelijke aansprakelijkheid.

Bron: Geldvoorelkaar d.d. 23-06-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Geldvoorelkaar
Platformlink Ga naar Geldvoorelkaar
Oprichtingsjaar platform 2010
Minimum investeringsbedrag € 100 per project
Investeringskosten Jaarlijkse succesfee 0,4% van uw investering

Lening - 6,00%

€0 / €600.000

BoleroCrowdfunding

Lening - 5,00%

€2.000.000 / €2.500.000

BoleroCrowdfunding

Lening - 7,00%

€0 / €200.000

LookandFin

Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?