Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN: er is sprake van startende ondernemers en een startende onderneming. Er wordt dan automatisch een twee sterrenclassificatie toegekend. De ondernemers kennen het marktgebied goed en hebben affiniteit met het beoogde Duitse concept. De locatie beoordelen wij als gunstig en de huursom is bedrijfseconomisch verantwoord. De solvabiliteit (verhouding eigen inbreng versus vreemd vermogen) is hoog. De verbouwingen zijn al in volle gang. De relatief korte looptijd beoordelen wij eveneens als gunstig. De onderneming wordt het gezelligste eetcafé in het centrum van IJsselstein. Hier wordt Hefeweissbier in halve liter pullen geschonken en een heerlijke Duitse maaltijd voor een eerlijke prijs geserveerd. Het gaat om een origineel, trendy en betaalbaar horecaconcept met een goede keuken in een rustiek en gezellig etablissement. De ondernemingsvorm is een VoF. Het eetcafé is 6 dagen per week geopend, voor koffie, lunch, borrel en diner. De oppervlakte van het eetcafé is 115 m2 en biedt ruimte aan maximaal 60 gasten. Bij mooi weer is er aan de voorkant van het eetcafé ruimte voor een kleine terrasfunctie. Het eetcafé bevindt zich in een monumentaal winkelpand, midden in de drukke en gezellige winkelstraat van IJsselstein. Er worden traditionele Duitse gerechten zoals Reibekuchen, Käsespätzle, Putenschnitzel, Schweinehaxe, Flammkuchen, Kaiserschmarrn, Apfelstrudel en Pflaumenkuchen geserveerd. Uiteraard wordt hier uitstekend Duits bier (Erdinger) bij geschonken. Maar ook biologische sappen, Duitse wijnen, (kruiden)thee en koffie. De Duitse keuken is van oudsher biologisch verantwoord en kent naast de vele vleesgerechten ook visgerechten en vegetarische gerechten. De uitstraling van het eetcafé wordt rustiek, met veel natuurlijke materialen en warme en knusse hoekjes. De doelgroep is breed, zowel jongeren als senioren, zakenmensen als toeristen en tweeverdieners zijn welkom. Er is uiteraard gratis wifi om doelgroepen zoals ZZP-ers en flexwerkers aan te trekken. Een nieuwe en groeiende doelgroep vormen alleenstaanden, hier speelt het eetcafé op in met speciale voorzieningen zoals een aanschuiftafel en singleavonden. Het personeel is jong en enthousiast en komt grotendeels uit het eigen netwerk van de ondernemers. Zij hebben een achtergrond in horeca en entertainment. In de keuken heeft een ervaren chef kok de leiding en in het restaurant is een ervaren eerste medewerker bediening aanwezig. De ondernemers C:\Users\Jacqueline Schmitz\Pictures\2014\IMAG1241.jpg Leendert Knopper is zelfstandig ondernemer in de weg- en waterbouw. Hij heeft leidinggevende en projectmanagement ervaring. Hij is een harde werker, een succesvol ondernemer en een gepassioneerd amateur kok. Daarnaast is hij een gedreven persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor. Deze competenties zet hij in voor de bedrijfsvoering, het managen van de keuken en de samenstelling van de menukaart. Jacqueline Schmitz is teamleider vastgoedmanagement voor de gemeente Stichtse Vecht (o.a. IJsselstein). Zij heeft coachende en leidinggevende ervaring en ervaring in de exploitatie en het beheer van vastgoed. Zij is een goede netwerker, een pionier en omgevingsbewust. Daarnaast heeft zij een warme persoonlijkheid en een goed gevoel voor gastvrijheid. Hiermee kan zij inspelen op trends en ontwikkelingen in de branche en op de wensen en behoeften van de gasten. Haar competenties zet zij in om de onderneming te promoten en te exploiteren en om het personeel te managen. Leendert en Jacqueline hebben al geruime tijd een gezamenlijke droom over het ontwikkelen van een eigen horecaconcept. Jacqueline is van Duitse afkomst en brengt haar liefde voor de Duitse keuken mee. Leendert brengt zijn passie voor koken mee. Zij zetten een concept neer waar zij zelf in geloven. Zij benutten hun eigen kracht en creativiteit om tot een succesvolle onderneming te komen. Beide ondernemers kennen het marktgebied erg goed. De financiering De totale investering bedraagt € 75.000 voor de verbouwing en inrichting. Inclusief voorfinanciering BTW en voorraden en werkkapitaal bedraagt de totale financieringsbehoefte € 125.000. Er wordt voor € 50.000 aan eigen middelen ingebracht. Hierdoor resteert een externe financieringsbehoefte van € 75.000. Het bedrag aan voorfinanciering BTW wordt ook langlopend gefinancierd. Na teruggave vormt dit een extra buffer om eventuele tegenvallers op te (kunnen) vangen. De looptijd van de financiering bedraagt 3 jaar. De vooruitzichten De onderneming opent haar deuren vanaf november 2016. De omzet voor een volledig exploitatiejaar is begroot op € 360.000. Er is sprake van een VoF, de ondernemers staan derhalve niet op de loonlijst. De personeelskosten zijn begroot op afgerond 30% van de omzet. Na aftrek van de overige bedrijfskosten resteert een geprognosticeerde cashflow van afgerond € 60.000. Dit is voldoende om aan de aflossings- en renteverplichtingen te kunnen voldoen. Het eetcafé is een goede aanvulling op de bestaande horeca in de binnenstad van IJsselstein want er is nog geen vergelijkbaar concept aanwezig. In de toekomst willen de ondernemers het horecaconcept uitbreiden met een ‘Biergarten’ in de nabij gelegen Kasteeltuin. Deze wordt in de zomer van 2017 geopend. Voor investeerders Alle investeerders worden uitgenodigd bij de opening van het eetcafé. Investeerders die tussen de € 500 en € 1.000 bijdragen, krijgen éénmalig 10% korting op de rekening. Investeerders die tussen de € 1.000 en € 2.000 bijdragen, krijgen eenmalig 15% korting op de rekening. Investeerders die tussen de € 2.000 en € 3.000 bijdragen, krijgen éénmalig een diner voor twee personen (exclusief drank). Investeerders die € 3.000 of meer bijdragen, krijgen een volledig diner inclusief drank voor twee personen.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Eetcafe Edelweiss
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 21-09-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 75.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van startende ondernemers en een startende onderneming. Er wordt dan automatisch een twee sterrenclassificatie toegekend. De ondernemers kennen het marktgebied goed en hebben affiniteit met het beoogde Duitse concept. De locatie beoordelen wij als gunstig en de huursom is bedrijfseconomisch verantwoord. De solvabiliteit (verhouding eigen inbreng versus vreemd vermogen) is hoog. De verbouwingen zijn al in volle gang. De relatief korte looptijd beoordelen wij eveneens als gunstig. De onderneming wordt het gezelligste eetcafé in het centrum van IJsselstein. Hier wordt Hefeweissbier in halve liter pullen geschonken en een heerlijke Duitse maaltijd voor een eerlijke prijs geserveerd. Het gaat om een origineel, trendy en betaalbaar horecaconcept met een goede keuken in een rustiek en gezellig etablissement. De ondernemingsvorm is een VoF. Het eetcafé is 6 dagen per week geopend, voor koffie, lunch, borrel en diner. De oppervlakte van het eetcafé is 115 m2 en biedt ruimte aan maximaal 60 gasten. Bij mooi weer is er aan de voorkant van het eetcafé ruimte voor een kleine terrasfunctie. Het eetcafé bevindt zich in een monumentaal winkelpand, midden in de drukke en gezellige winkelstraat van IJsselstein. Er worden traditionele Duitse gerechten zoals Reibekuchen, Käsespätzle, Putenschnitzel, Schweinehaxe, Flammkuchen, Kaiserschmarrn, Apfelstrudel en Pflaumenkuchen geserveerd. Uiteraard wordt hier uitstekend Duits bier (Erdinger) bij geschonken. Maar ook biologische sappen, Duitse wijnen, (kruiden)thee en koffie. De Duitse keuken is van oudsher biologisch verantwoord en kent naast de vele vleesgerechten ook visgerechten en vegetarische gerechten. De uitstraling van het eetcafé wordt rustiek, met veel natuurlijke materialen en warme en knusse hoekjes. De doelgroep is breed, zowel jongeren als senioren, zakenmensen als toeristen en tweeverdieners zijn welkom. Er is uiteraard gratis wifi om doelgroepen zoals ZZP-ers en flexwerkers aan te trekken. Een nieuwe en groeiende doelgroep vormen alleenstaanden, hier speelt het eetcafé op in met speciale voorzieningen zoals een aanschuiftafel en singleavonden. Het personeel is jong en enthousiast en komt grotendeels uit het eigen netwerk van de ondernemers. Zij hebben een achtergrond in horeca en entertainment. In de keuken heeft een ervaren chef kok de leiding en in het restaurant is een ervaren eerste medewerker bediening aanwezig. De ondernemers C:\Users\Jacqueline Schmitz\Pictures\2014\IMAG1241.jpg Leendert Knopper is zelfstandig ondernemer in de weg- en waterbouw. Hij heeft leidinggevende en projectmanagement ervaring. Hij is een harde werker, een succesvol ondernemer en een gepassioneerd amateur kok. Daarnaast is hij een gedreven persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor. Deze competenties zet hij in voor de bedrijfsvoering, het managen van de keuken en de samenstelling van de menukaart. Jacqueline Schmitz is teamleider vastgoedmanagement voor de gemeente Stichtse Vecht (o.a. IJsselstein). Zij heeft coachende en leidinggevende ervaring en ervaring in de exploitatie en het beheer van vastgoed. Zij is een goede netwerker, een pionier en omgevingsbewust. Daarnaast heeft zij een warme persoonlijkheid en een goed gevoel voor gastvrijheid. Hiermee kan zij inspelen op trends en ontwikkelingen in de branche en op de wensen en behoeften van de gasten. Haar competenties zet zij in om de onderneming te promoten en te exploiteren en om het personeel te managen. Leendert en Jacqueline hebben al geruime tijd een gezamenlijke droom over het ontwikkelen van een eigen horecaconcept. Jacqueline is van Duitse afkomst en brengt haar liefde voor de Duitse keuken mee. Leendert brengt zijn passie voor koken mee. Zij zetten een concept neer waar zij zelf in geloven. Zij benutten hun eigen kracht en creativiteit om tot een succesvolle onderneming te komen. Beide ondernemers kennen het marktgebied erg goed. De financiering De totale investering bedraagt € 75.000 voor de verbouwing en inrichting. Inclusief voorfinanciering BTW en voorraden en werkkapitaal bedraagt de totale financieringsbehoefte € 125.000. Er wordt voor € 50.000 aan eigen middelen ingebracht. Hierdoor resteert een externe financieringsbehoefte van € 75.000. Het bedrag aan voorfinanciering BTW wordt ook langlopend gefinancierd. Na teruggave vormt dit een extra buffer om eventuele tegenvallers op te (kunnen) vangen. De looptijd van de financiering bedraagt 3 jaar. De vooruitzichten De onderneming opent haar deuren vanaf november 2016. De omzet voor een volledig exploitatiejaar is begroot op € 360.000. Er is sprake van een VoF, de ondernemers staan derhalve niet op de loonlijst. De personeelskosten zijn begroot op afgerond 30% van de omzet. Na aftrek van de overige bedrijfskosten resteert een geprognosticeerde cashflow van afgerond € 60.000. Dit is voldoende om aan de aflossings- en renteverplichtingen te kunnen voldoen. Het eetcafé is een goede aanvulling op de bestaande horeca in de binnenstad van IJsselstein want er is nog geen vergelijkbaar concept aanwezig. In de toekomst willen de ondernemers het horecaconcept uitbreiden met een ‘Biergarten’ in de nabij gelegen Kasteeltuin. Deze wordt in de zomer van 2017 geopend. Voor investeerders Alle investeerders worden uitgenodigd bij de opening van het eetcafé. Investeerders die tussen de € 500 en € 1.000 bijdragen, krijgen éénmalig 10% korting op de rekening. Investeerders die tussen de € 1.000 en € 2.000 bijdragen, krijgen eenmalig 15% korting op de rekening. Investeerders die tussen de € 2.000 en € 3.000 bijdragen, krijgen éénmalig een diner voor twee personen (exclusief drank). Investeerders die € 3.000 of meer bijdragen, krijgen een volledig diner inclusief drank voor twee personen.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 21-09-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,00%

€0 / €200.000

Look&Fin

Lening - 6,00%

€0 / €250.000

Look&Fin