Wat is de aard van de onderneming?;Bij Brasserie TenT is iedereen welkom voor lekkere hapjes en drankjes. TenT biedt een huiselijke no nonsens sfeer voor jong en oud. De keuken staat voor passie en vakmanschap. Brasserie TenT onderscheidt zich door een uitgebreide lunch- en dinerkaart te voeren met gerechten van niveau en van de houtskoolgrill, wat voor een unieke smaak zorgt. TenT serveert tijdens de lunch huisgemaakte burgers, broodjes en salades. De dinerkaart bestaat uit een mix van originele gerechten en brasserie klassiekers. Een moderne en sfeervolle inrichting sluit aan op de belevingswens van de doelgroep. Door de kleinschaligheid van 40 zitplaatsen wordt een persoonlijke benadering gegarandeerd waar gasten graag voor terug komen.;Waar wordt de financiering voor aangewend?;Er is financiering nodig om het restaurant waar TenT zich gaat vestigen, om te turnen van de huidige, verouderde staat in een moderne en frisse brasserie. Van de benodigde €50.000 brengen wij zelf € 10.000 in.;1. Verbouwing en inrichting van de nieuwe, moderne halfopen en efficiënte keuken € 20.000;2. Inrichting van het restaurant (hardware en software) € 20.000;3. Aanloopkosten €10.000;Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief de rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?;Brasserie TenT is een restaurant voor lunch en diner waarbij prijs-kwaliteit en een frisse, moderne sfeer voorop staan. Gesitueerd in een drukke winkelstraat in Haarlem, bestaan de gasten uit een mix van winkelend publiek en buurtbewoners. Bij TenT kun je terecht voor een kop koffie of voor een lekkere lunch of diner. De kaart biedt onder andere huisgemaakte burgers van de houtskoolgrill (lunch), maar ook echte brasserie klassiekers. Er wordt waar mogelijk gewerkt met seizoens- en streekproducten en duurzame ingrediënten. Zowel de gerechten op de lunchkaart als op de dinerkaart zijn betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. TenT gaat elk seizoen een mooie en verfrissende menukaart neerzetten. Ook aan de dranken wordt aandacht besteed door onder andere zorgvuldig geselecteerde wijnen te schenken, die perfect bij de gerechten passen en ook per glas kunnen worden besteld. Met een professionele espresso machine en koffiebonen van hoge kwaliteit, zet TenT ook een kop koffie om voor terug te komen. Wifi en lectuur zijn aanwezig. TenT beschikt over een overdekt terras.;Brasserie TenT is gelegen in het gezellige winkelcentrum Cronjé in Haarlem Noord, vlak achter het station. De Cronjé is al meer dan honderd jaar een aantrekkelijke winkelstraat welke, mede vanwege de parkeergarage in de directie omgeving, goed bereikbaar is. TenT gaat zich richten op het winkelend publiek, maar zeker ook op de bewoners uit de omgeving. In Haarlem Noord vestigen zich steeds meer jonge starters en gezinnen die bewust kiezen voor sfeer, beleving en kwaliteit als het gaat om buiten de deur lunchen of dineren. In de Cronjé bevinden zich nu vier horecazaken die niet aan deze behoefte voldoen. Het gaat hier om twee lunchrooms, een snackbar (take-away) en een tearoom. Geen van deze zaken biedt een modern of vernieuwend concept. TenT is de enige horecazaak met een volledige horecavergunning in de Cronjé.;In het pand waar TenT wordt geopend, is al meer dan 25 jaar een restaurant gevestigd. De huidige inrichting is oubollig en door de tijd ingehaald. Wij willen de inrichting van het restaurant geheel vernieuwen in een restaurant met een lichte en moderne uitstraling. Met een open keuken wordt er transparantie gecreëerd en wordt de beleving van de gasten uitgebreid. Door de huidige bar weg te halen en te vervangen voor een kleiner exemplaar, wordt er ruimte gemaakt voor ruim 40 zitplaatsen. Het risico van een startende onderneming is te weinig aanloop in de beginfase. Dit willen wij ondervangen door middel van advertenties in lokale kranten, flyers en een website en te investeren in een vaste gastenkring.;Wij zijn Terry Oudolf (33) en Tasha Roberts (27). Na jarenlang in de Haarlemse horeca werkzaam te zijn geweest, gaan wij nu onze droom waar maken en een eigen brasserie openen. Terry heeft na zijn koksopleiding in diverse restaurants gewerkt en heeft als Chef kok meegewerkt aan de opening en succesvolle exploitatie van restaurant Klein Centraal in Overveen. Na drie jaar is hij een nieuwe uitdaging aangegaan door als Chef kok het vernieuwde restaurant Vreeburg in Bloemendaal weer op de kaart te zetten. Vreeburg is nu een goed draaiend bedrijf met een uitstekende omzet. Tasha heeft in diverse restaurants gewerkt in zowel de keuken als in de bediening. Ze heeft samen met Terry gewerkt in Klein Centraal en is gelijktijdig met Terry begonnen bij restaurant Vreeburg.;We zijn allebei harde werkers en zijn heel gemotiveerd om samen van Brasserie TenT een succes te maken.;Wij hebben ervoor gekozen om een VOF op te richten. Bij deze rechtsvorm brengen we beiden geld en arbeid in zijn we beiden vennoot.;Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?;Wij verwachten Brasserie Tent binnen zeer korte tijd op de kaart te zetten in Haarlem Noord. Het ontbreekt er nu aan moderne restaurants terwijl hier wel vraag naar is onder de buurtbewoners en het winkelend publiek. Er is een zeer schappelijke huurprijs overeen gekomen met de pandeigenaar waardoor de vaste kosten zeer goed te overzien zijn. De variabele kosten kunnen wij onder controle houden doordat wij zelf volledig mee werken en minimaal gebruik zullen maken van het inzetten van personeel. Tevens hebben wij al een betrouwbaar netwerk van toeleveranciers waarmee scherpe prijs afspraken zijn onderhandeld. Wij zijn er van overtuigd dat het openen van TenT snel via mond-op-mond reclame bekend zal worden (mede door het inzetten van ons eigen netwerk) en dat de prijs en kwaliteit die TenT biedt garandeert dat de gasten terugkomen en als ambassadeurs zullen fungeren. Wij verwachten op zeer korte termijn de gebudgetteerde omzetten te realiseren.;Wat is de globale organisatiestructuur?;Terry en Tasha zijn de eigenaren van TenT. Als Chef kok en kok annex gastvrouw zijn zij het gezicht van TenT. Voor het restaurant worden ervaren medewerkers aangesteld.;Waarom een lening via Geldvoorelkaar.nl?;Wij willen deze vorm van lenen gebruiken omdat dit past binnen het eigentijdse concept van TenT. Wij geloven sterk in ons succes en laten hier liever crowd funders in mee delen dan de bank.;Daarnaast zien we het ook als een marketing tool. Wij hopen dat investeerders Brasserie TenT komen bezoeken en zullen promoten.;Wat is globaal het omzetniveau van de onderneming?;Het verwachte omzetniveau van het eerste volledige jaar bedraagt naar verwachting €234.000.;met een BM van €157.000;2 e jaar omzet €245.000 met een BM van €164.000;3 e jaar omzet €172.000 met een BM van €172.000;4 e jaar omzet €270.000 met een BM van €181.000;Eerder zijn resultaten aangegeven en afschrijvingen liggen op nivo van 8/m per jaar.Uitgaande van geschetste exploitatie is er voldoende ruimte voor aflossingen en prive- onttrekkingen.;De omzetverwachting is berekend op basis van een gemiddelde besteding per gast en op basis van een gemiddelde capaciteitsbezetting. De buitenexploitatie is niet meegerekend.;Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van vreemd vermogen?;Ons eigen vermogen is €10.000. De begroting voor de investering bedraagt 50.000.;Is er voldoende cashflow om aan de verplichtingen te kunnen voldoen?;Vanwege de relatief lage huurprijs en personeelskosten kunnen de maandelijkse kosten goed onder controle worden gehouden. De ondernemersvergoeding is bewust relatief beperkt gehouden. Uit de omzetten zal voldoende cash flow worden gegenereerd om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. De prognose is bijgevoegd.;Incentive voor investeerders?;Investeerders tot €500, - bieden wij bij het eerste bezoek een gratis kopje koffie of thee aan.;Investeerders boven de €500, - bieden wij 10% korting op de rekening bij de eerste drie bezoeken met een maximum van 4 personen per keer.;Wij zorgen voor een warm welkom en zien iedereen graag in onze nieuwe TenT.

Ondernemer en overweegt u crowdfunding in te zetten? Laat ons u adviseren of dat voor uw financiering de beste route is.
Projectnaam Brasserie TenT
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 13-04-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 40.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Startend
Doel van investering Werkkapitaal

Wat is de aard van de onderneming?;Bij Brasserie TenT is iedereen welkom voor lekkere hapjes en drankjes. TenT biedt een huiselijke no nonsens sfeer voor jong en oud. De keuken staat voor passie en vakmanschap. Brasserie TenT onderscheidt zich door een uitgebreide lunch- en dinerkaart te voeren met gerechten van niveau en van de houtskoolgrill, wat voor een unieke smaak zorgt. TenT serveert tijdens de lunch huisgemaakte burgers, broodjes en salades. De dinerkaart bestaat uit een mix van originele gerechten en brasserie klassiekers. Een moderne en sfeervolle inrichting sluit aan op de belevingswens van de doelgroep. Door de kleinschaligheid van 40 zitplaatsen wordt een persoonlijke benadering gegarandeerd waar gasten graag voor terug komen.;Waar wordt de financiering voor aangewend?;Er is financiering nodig om het restaurant waar TenT zich gaat vestigen, om te turnen van de huidige, verouderde staat in een moderne en frisse brasserie. Van de benodigde €50.000 brengen wij zelf € 10.000 in.;1. Verbouwing en inrichting van de nieuwe, moderne halfopen en efficiënte keuken € 20.000;2. Inrichting van het restaurant (hardware en software) € 20.000;3. Aanloopkosten €10.000;Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief de rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?;Brasserie TenT is een restaurant voor lunch en diner waarbij prijs-kwaliteit en een frisse, moderne sfeer voorop staan. Gesitueerd in een drukke winkelstraat in Haarlem, bestaan de gasten uit een mix van winkelend publiek en buurtbewoners. Bij TenT kun je terecht voor een kop koffie of voor een lekkere lunch of diner. De kaart biedt onder andere huisgemaakte burgers van de houtskoolgrill (lunch), maar ook echte brasserie klassiekers. Er wordt waar mogelijk gewerkt met seizoens- en streekproducten en duurzame ingrediënten. Zowel de gerechten op de lunchkaart als op de dinerkaart zijn betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. TenT gaat elk seizoen een mooie en verfrissende menukaart neerzetten. Ook aan de dranken wordt aandacht besteed door onder andere zorgvuldig geselecteerde wijnen te schenken, die perfect bij de gerechten passen en ook per glas kunnen worden besteld. Met een professionele espresso machine en koffiebonen van hoge kwaliteit, zet TenT ook een kop koffie om voor terug te komen. Wifi en lectuur zijn aanwezig. TenT beschikt over een overdekt terras.;Brasserie TenT is gelegen in het gezellige winkelcentrum Cronjé in Haarlem Noord, vlak achter het station. De Cronjé is al meer dan honderd jaar een aantrekkelijke winkelstraat welke, mede vanwege de parkeergarage in de directie omgeving, goed bereikbaar is. TenT gaat zich richten op het winkelend publiek, maar zeker ook op de bewoners uit de omgeving. In Haarlem Noord vestigen zich steeds meer jonge starters en gezinnen die bewust kiezen voor sfeer, beleving en kwaliteit als het gaat om buiten de deur lunchen of dineren. In de Cronjé bevinden zich nu vier horecazaken die niet aan deze behoefte voldoen. Het gaat hier om twee lunchrooms, een snackbar (take-away) en een tearoom. Geen van deze zaken biedt een modern of vernieuwend concept. TenT is de enige horecazaak met een volledige horecavergunning in de Cronjé.;In het pand waar TenT wordt geopend, is al meer dan 25 jaar een restaurant gevestigd. De huidige inrichting is oubollig en door de tijd ingehaald. Wij willen de inrichting van het restaurant geheel vernieuwen in een restaurant met een lichte en moderne uitstraling. Met een open keuken wordt er transparantie gecreëerd en wordt de beleving van de gasten uitgebreid. Door de huidige bar weg te halen en te vervangen voor een kleiner exemplaar, wordt er ruimte gemaakt voor ruim 40 zitplaatsen. Het risico van een startende onderneming is te weinig aanloop in de beginfase. Dit willen wij ondervangen door middel van advertenties in lokale kranten, flyers en een website en te investeren in een vaste gastenkring.;Wij zijn Terry Oudolf (33) en Tasha Roberts (27). Na jarenlang in de Haarlemse horeca werkzaam te zijn geweest, gaan wij nu onze droom waar maken en een eigen brasserie openen. Terry heeft na zijn koksopleiding in diverse restaurants gewerkt en heeft als Chef kok meegewerkt aan de opening en succesvolle exploitatie van restaurant Klein Centraal in Overveen. Na drie jaar is hij een nieuwe uitdaging aangegaan door als Chef kok het vernieuwde restaurant Vreeburg in Bloemendaal weer op de kaart te zetten. Vreeburg is nu een goed draaiend bedrijf met een uitstekende omzet. Tasha heeft in diverse restaurants gewerkt in zowel de keuken als in de bediening. Ze heeft samen met Terry gewerkt in Klein Centraal en is gelijktijdig met Terry begonnen bij restaurant Vreeburg.;We zijn allebei harde werkers en zijn heel gemotiveerd om samen van Brasserie TenT een succes te maken.;Wij hebben ervoor gekozen om een VOF op te richten. Bij deze rechtsvorm brengen we beiden geld en arbeid in zijn we beiden vennoot.;Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?;Wij verwachten Brasserie Tent binnen zeer korte tijd op de kaart te zetten in Haarlem Noord. Het ontbreekt er nu aan moderne restaurants terwijl hier wel vraag naar is onder de buurtbewoners en het winkelend publiek. Er is een zeer schappelijke huurprijs overeen gekomen met de pandeigenaar waardoor de vaste kosten zeer goed te overzien zijn. De variabele kosten kunnen wij onder controle houden doordat wij zelf volledig mee werken en minimaal gebruik zullen maken van het inzetten van personeel. Tevens hebben wij al een betrouwbaar netwerk van toeleveranciers waarmee scherpe prijs afspraken zijn onderhandeld. Wij zijn er van overtuigd dat het openen van TenT snel via mond-op-mond reclame bekend zal worden (mede door het inzetten van ons eigen netwerk) en dat de prijs en kwaliteit die TenT biedt garandeert dat de gasten terugkomen en als ambassadeurs zullen fungeren. Wij verwachten op zeer korte termijn de gebudgetteerde omzetten te realiseren.;Wat is de globale organisatiestructuur?;Terry en Tasha zijn de eigenaren van TenT. Als Chef kok en kok annex gastvrouw zijn zij het gezicht van TenT. Voor het restaurant worden ervaren medewerkers aangesteld.;Waarom een lening via Geldvoorelkaar.nl?;Wij willen deze vorm van lenen gebruiken omdat dit past binnen het eigentijdse concept van TenT. Wij geloven sterk in ons succes en laten hier liever crowd funders in mee delen dan de bank.;Daarnaast zien we het ook als een marketing tool. Wij hopen dat investeerders Brasserie TenT komen bezoeken en zullen promoten.;Wat is globaal het omzetniveau van de onderneming?;Het verwachte omzetniveau van het eerste volledige jaar bedraagt naar verwachting €234.000.;met een BM van €157.000;2 e jaar omzet €245.000 met een BM van €164.000;3 e jaar omzet €172.000 met een BM van €172.000;4 e jaar omzet €270.000 met een BM van €181.000;Eerder zijn resultaten aangegeven en afschrijvingen liggen op nivo van 8/m per jaar.Uitgaande van geschetste exploitatie is er voldoende ruimte voor aflossingen en prive- onttrekkingen.;De omzetverwachting is berekend op basis van een gemiddelde besteding per gast en op basis van een gemiddelde capaciteitsbezetting. De buitenexploitatie is niet meegerekend.;Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van vreemd vermogen?;Ons eigen vermogen is €10.000. De begroting voor de investering bedraagt 50.000.;Is er voldoende cashflow om aan de verplichtingen te kunnen voldoen?;Vanwege de relatief lage huurprijs en personeelskosten kunnen de maandelijkse kosten goed onder controle worden gehouden. De ondernemersvergoeding is bewust relatief beperkt gehouden. Uit de omzetten zal voldoende cash flow worden gegenereerd om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. De prognose is bijgevoegd.;Incentive voor investeerders?;Investeerders tot €500, - bieden wij bij het eerste bezoek een gratis kopje koffie of thee aan.;Investeerders boven de €500, - bieden wij 10% korting op de rekening bij de eerste drie bezoeken met een maximum van 4 personen per keer.;Wij zorgen voor een warm welkom en zien iedereen graag in onze nieuwe TenT.

Bron: Geldvoorelkaar d.d. 13-04-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Geldvoorelkaar
Platformlink Ga naar Geldvoorelkaar
Oprichtingsjaar platform 2010
Minimum investeringsbedrag € 100 per project
Investeringskosten Jaarlijkse succesfee 0,4% van uw investering

Lening - 5,00%

€2.000.000 / €2.500.000

BoleroCrowdfunding

Lening - 6,00%

€0 / €600.000

BoleroCrowdfunding

Lening - 7,00%

€0 / €200.000

LookandFin

Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?